Schone Schaapjes 2024

Schone Schaapjes, de gezelligste familiebeurs van Vlaanderen, wordt wel eens gezegd…

Iedereen is er klaar voor om maandag een super gezellige beursdag van te maken!

Naast de mooie demo’s & shows zijn er vandaag nog 2 extra’s! Demonstratie met de speurhonden van de politie & alpacawandelingen

De beurs is maandag open tot 18.00 uur. HET TERREIN LIGT ER heel goed bij!! OOK DE PARKEERWEIDE IS PERFECT TE GEBRUIKEN en de WANDELPAADJES LOPEN VLOTJES!

Het wordt een zonnige dag om volop te genieten van de gezellige sfeer met de hele familie!

Ook een lekker en gevarieerd catering aanbod !

De ideale familie-uitstap voor het hele gezin! Ontdek ‘Schone Schaapjes’, geniet van de vele activiteiten, workshops, demonstraties en lekkernijen. Maak kennis met de vele originele standhouders.

WELKOM!

Win 1 van de 3 gezinsvakanties  (waarde 3x €765). Voor meer info klik hier.

ZIE HIERONDER VOOR ALLE INFO.

Zaterdag 18 mei

Zondag 19 mei

Maandag 20 mei

Er valt heel wat te beleven op dit familie-event, zowel voor jong als oud!

Schone Schaapjes standhouder

Standhouders

Ontdek een breed scala aan thema’s: Het buitenleven – natuur/tuin en decoratie – oude ambachten – kunstbeleving – tuinmachines – boerderijproducten – tentoonstelling neerhofdieren, siervogels en zangvogels, schapenrassen, alpaca’s, …

Springkastelen

Springkastelen

Voor de kleintjes is er een waar speelparadijs met reusachtige springkastelen op het speeldorp. Ondertussen kunnen ouders ontspannen op een van de gezellige terrassen, genietend van een verfrissend drankje en een heerlijk gerechtje… Zo is er voor iedereen wat wils op ons evenement!

Schone Schaapjes workshops

Demonstraties

Ontdek je creatieve kant tijdens de demonstraties op ons evenement! Demonstraties keramiek, vlechten met wilgetenen, kunstsmeden, hout- en lederbewerking, spinnen en vilten… Leer eenvoudige maar leuke dingen maken. Voor jong en oud, een kans om samen iets nieuws te creëren. Doe mee en geniet van de gezellige knutselsfeer!

Roofvogelshow

Roofvogelshow

Geniet en sta verwonderd tijdens deze professionele roofvogelshow. Deze show duurt 45 minuten en mag je zeker niet missen! Wanneer? Zaterdagnamiddag en op zondag en maandag is er zowel een show in de voor- als de namiddag.

Een sterke aanrader!

Circusshow

Doorlopend shows en optredens

In de circustent zijn er doorlopend gratis voorstellingen: circusartiesten, professionele acrobatie, jongleurs, muzikale acts en spektakel… Artiesten uit Italië, Argentinië, Brazilië en Frankrijk. Welkom en geniet samen met ons mee! Zowel voor de kids als de ouders en grootouders is dit de max!

Paard-stuntrijden

Paard-stuntrijden en nog meer...

Laat je verrassen door de spectaculaire paardenshows en paardenstuntrijden met Justien van ‘Un Cheval m’a dit’. Of geniet samen met de Fjordenpaarden op de paardenslede of de koets; zij vormen een vaste waarde op onze beurs. In dezelfde piste worden ook demonstraties schaapsdrijven en demo’s met speurhonden gehouden. Zeker komen kijken!

Tickets zijn enkel ter plaatse verkrijgbaar voor een vlotte toegang. Betaalterminals zijn aanwezig.

Voor elk gezin een gratis originele boodschappentas!

Winactie ter waarde van €2295

WIN één van de drie gezinsvakanties in OpenHuis vakantiehoeve, tijdens jouw bezoek aan ‘Schone Schaapjes’ (waarde = 3 x € 765 ): Hoe kan je deze gezinsvakantie winnen?

Doorlopend top animaties met internationale gezelschappen…

Drie dagen lang kunnen de bezoekers genieten van professionele animaties.
Niet minder dan drie internationale artiesten/gezelschappen zullen doorlopend hun shows presenteren zowel in de grote circustent als op het domein van ‘Schone Schaapjes’ tijdens het volledige Pinksterweekend.
Professionele acrobatie, circus artiesten, jongleurs, muzikale acts, …uit Argentinië, Italië, Brazilië en België zullen het beste van zichzelf geven!

Tony Fratello 🇦🇷

Een zeer straffe Argentijnse artiest die letterlijk heel de wereld rondreist met zijn voorstellingen. Hij is in mei in Europa en wil graag naar België komen met de voorstelling van zijn nieuwe show. https://www.youtube.com/watch?v=1VkN_e0LQdE

Festa Colletta 🇮🇹

Festa Colletta Is een komische circusvoorstelling vol livemuziek. De drie boeren, Don Simon, Giacomo en Domingos zijn opgetogen na hun oogst en delen met plezier hun overvloed op traditionele wijze met hun publiek. Een muzikaal trio die zich mobiel op verschillende locaties op het evenement laten zien.

Mauro Dat Silva Bruzza 🇧🇷

One man band: prachtige show tussen Mauro en het publiek, zeer sterk interactief! Tussen toeters, cimbalen, basdrums, fluitjes en een accordeon verschijnt hij: De Orkest Man! Een muzikant, een kunstenaar, een uitvinder die een deel van zijn zorgen vertaalt in een verzameling van geluiden en er een excentrieke en leuke muziekshow van maakt, steeds samen met de deelname van het publiek.
Katoo-Sponsor-Winactie

Maak kennis met de oorlogstijd van 1940-1944 met ‘We ‘ll Remeber Pops’ op SchoneSchaapjes…

Nu bijna 80 jaar geleden werden onze contreien bevrijd na 4 jaar van zware bezetting door de leger van Nazi Duitsland. Hoe beleefde onze grootouder (of overgrootouders?) m.a.w. de gewone man/vrouw deze moeilijke jaren?

De Living History & Gidsen verenging “We’ll Rememeber, Pops” brengt gedurende Schone Schaapjes enkele facetten van toen weer tot leven.
We beginnen met de bange Mei dagen ’40… de angst voor wat er gaat komen (de Groote Oorlog was nog maar 20 jaar ervoor) & vermeende spionnen van den vijand. Een Belgische soldaat vertelt u er meer over deze “Phony War”.

Daarna komt u een Britse piloot tegen die zich klaar maakt voor een gevaarlijke patrouille vlucht boven bezet gebied. De vijandelijke vliegtuigen en het afweergeschut staan klaar om hem een warme ontvangst te geven. Zal hij het overleven?
Plots kom je oog in oog met een neergestorte piloot die wanhopig op zoek is naar een schuilplaats. Zal jij het riskeren om hem te vertrouwen? Hoe hou je hem in leven? Hoe brengt je hem terug naar Engeland?

Natuurlijk zijn de Duitsers op zoek naar de ondergedoken piloten… hou zeker je paspoort en Reisepass klaar! De ondervraging zal streng zijn!
En de sluikpers? Die laat zich niet doen en men verspreid stiekem vluchtschriften en dagblaadjes met het laatste nieuws…

Klaar om terug te keren naar 1940-1944?

Sfeerbeelden

Hou me op de hoogte

Blijf op de hoogte van onze nieuwste evenementen en updates! Meld je aan voor onze nieuwsbrief.